torsdag 7 januari 2010

This is the year!

Jepp, det här är året DET kommer hända. Eller varför nöja sig med året...varför inte decceniet! Vad DET är...ja det är för tidigt för att uttala sig om men 2010 har onekligen goda vibbar. Och vi ska försöka förmedla allt här! Den här bloggen som dessvärre blivit sorgligt eftersatt ska nu få den tid den förtjänar. Men för att få en bra start inför 2010 krävs en kort och kärnfull sammanfattning av 2009.

-The Dead Gardeners Society bildas

- Samtliga involverade i sällskapet vinner trädgårdsutbildningens tävling "Den viktorianska köksträdgården" med sitt bidrag Re:form med motiveringen

"Med skärpa och nytänkande har ni gripit er an uppgiften och gjort ett förslag där odlingshantverket stöpts om i en modern form som kommer framträda tydligt under hela säsongen. Nästa års trädgårdsstudenter kommer med detta förslag att få en lång och omfattande odlingssäsong med en rik palett av grönsaker och till detta en bra uppmätningsuppgift. Ni levererar ett väl genomtänkt förslag där synintryck och smakupplevelser låter nutiden möta det viktorianska"

Köksträdgården kommer att anläggas i Dacapos skolträdgård; Johannesberg, Mariestad under sommaren 2010.

- Sällskapet formger en vinterinstallation för Trädgårdens skola i Mariestad som kommer finnas till beskådan under vintern 2010/11

- Idén om sällskapet utvecklas vidare och kommer under 2010 åta sig trädgårdsgestaltningsuppdrag och hålla kortare kurser i urban odling.

Mer om allt detta och bilder publiceras de närmsta dagarna!

Tack å hej 2009. Välkommen 2010!