fredag 13 augusti 2010

The Seed.


En återkoppling till inlägget om Eden project; Jag hade rätt, The Seed var återhållningen av besöket. Upplevelsen i övrigt var en rätt sorglig historia om ett rent kommersiellt utbildningsprojekt. Tanken är jättefin, men speciellt om besökaren redan har förkunskaper om hållbarhet, så känns det hela lite översittande. Jag hade önskat mig ett alternativ där möjligheten fanns att fördjupa sig inom olika områden, till exempel om den Forest garden (skogsträdgård?) som var relativt nyanlagd.

Men nåväl, har man 200kr över att lägga på ett jippo om hållbarhet, så kan det mycket väl vara riktigt festligt, biomerna är ju ändå väldigt väldigt snygga. Se till att åka på en off-peak säsong!

torsdag 12 augusti 2010

Urban odling i bankvalv.

Kanske inte helt hållbart, resource mässigt, men ganska ballt.
http://web-japan.org/trends/lifestyle/lif050317.html#

söndag 8 augusti 2010

The Eden Project.

Hit bär det av imorgon, ska bli spännande att se om det är uppfriskande och intressant eller mer känns som en nöjespark för hållbarhet, vilket faktiskt inte låter så tokigt såhär i skrivandets stund.
Något som kallas för Seed, en skulptur i kärnan av deras huvudbyggnad, the Core (jag känner mig lite skriven på näsan), ska ha någon slags koppling till en solros, det måste bara vara riktigt snyggt.

lördag 7 augusti 2010

Dig for victory


Nu gör vi det ba!
Eller åtminstonde tills nästa säsong. Dig for victory-filosofin är enkel att följa och visar med bilder och vecka-för-vecka kalender hur man försörjer ett hushåll med grödor under ett helt år på en yta av 30 feet. Mycket fiffigt. Boken/böcker skrivna av C.H. Middleton, som jag tror va grönsaksdoktorn under andra världskriget finns att köpa på adlibris och säkert andra bokställen också. Den är ju tyvärr skriven för engelska förhållanden, men jag tror att man kan likna norra delen av UK som några södra delar av sverige, men den är hursomhelst en fin bok att ha i hyllan.
Här är ett utdrag av ett illustrerat odlingsschema som finnes i boken, måtten är i feet och inches, men det har även en med bara A-kurser i matematik listat ut att det är mycket bättre, en helt annan logik till måttenheter, använd det! Nåväl, här så, håll till godo!


och ännu bättre, om man klickar på den lilla bilden så kommer precis hela schemat upp!

fredag 6 augusti 2010

Long awakening.

Vintern och våren har hållt oss sovande, men en skön sommar med inspirerande idéer och besök har kanske väckt oss till liv igen.
Ovan, en knotig gammal magnolia intill huset på Anthony, St Austell, Cornwall. Åk dit och fråga efter Brian, så kanske han tar er på en privat guidad tur runt the estate. Sweet.